Verzorging van de Chartreux

De chartreux is een sterke, gezonde kat met weinig gezondheidsproblemen, van nature uit goed voorzien – mede door de dubbele vacht en wollige onderlaag – om zich te beschermen tegen barre en gure weersomstandigheden.

Hij is perfect in staat om zich al jagend te voeden.

Aangezien de Chartreux weinig ziektegevoelig is en dierenartsbezoek niet zo vaak voorkomt mag u de jaarlijkse vaccinaties niet vergeten.

Verzorging

De vacht

Een keertje in de week borstellen met een zachte rubberborstel. In de ruiperiode mag het wat vaker.
Gebruik geen metalen of harde borstels die de huid kunnen beschadigen, dit om te vermijden dat jeuk en irritaties optreden.

Allergisch voor katten? dan is een Chartreux geen optie.

Als je allergisch bent voor katten, dien je te vermijden in aanraking te komen met kattenharen, maar ook het contact met huidschilfers, urine en/of speeksel van katten kan een allergische reactie veroorzaken.

Kortharige katten zoals de Kartuizer zijn niet allergievriendelijker dan langharige katten.

Oren en ogen

Reinigen met een zacht en lichtjes vochtig doekje indien nodig.

Gebit en nagels

Gebitsaandoeningen zijn één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten. Het is dan ook ten zeerste aangeraden om het gebit van uw kat jaarlijks te laten controleren door uw dierenarts. Het regelmatig voeren van rauwe vleesvoeding zoals spiervlees, orgaanvlees en botvlees kan op natuurlijke wijze tandproblemen helpen voor komen.
Katten verzorgen hun nagels door te krabben. Om te vermijden dat ze zich aan meubels wagen kan een degelijke krabpaal uitkomst bieden.

Kwalitatieve voeding voor een gezond en zorgeloos kattenleven

Katten zijn van nature uit carnivoor (vleeseters) plantaardig voedsel beperkt zich vaak tot wat in hun prooi aanwezig is.

Door het geven van rauwe vleesvoeding zoals spiervlees, orgaanvlees en botvlees afkomstig van verschillende diergroepen kies je voor een natuurlijke voeding die past bij het verteringsstysteem van de kat.

Onze katten en kittens worden gevoed met vers rauw vlees (BARF-methode) zoals kip, konijn, rund, vis … aangevuld met premium kwaliteit blikvoer om de nodige afwisseling te bekomen.

Van kwalitatieve blikvoeding verwachten wij minimaal dat deze vrij is van graan, suiker, geen kunstmatige aroma en bewaarmiddelen bevat.

Steeds meer kattenliefhebbers nemen rauw vlees op in hun voedingsplan en overtuigen zich van de vele voordelen die deze natuurlijke manier van voeden kan bieden.

Droogvoer in al zijn vormen en hoedanigheden is geen onderdeel van het menu van onze katten en kittens.